Türkiye’nin İlk Probiyotik Nudo Eriştesi: Sağlık ve Lezzeti Birleştiren Yenilik!
Hazır yemek tüketimi her geçen gün artıyor ve insanlar artık yedikleri yiyeceklerin içeriğini sorguluyor, sağlıklı olup olmadığı konusunda araştırmalar yapıyor. Bu gereksinimleri karşılamak ve sağlıklı bir alternatif sunmak amacıyla Eriş Un ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle Türkiye’de bir ilk olan Doğal Probiyotik Nudo Erişte hazırlandı. Atatürk Üniversitesi’nde düzenlenen 1. Türkiye Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi’nde ön lansmanı yapılan Probiyotik Nudo Noodle, bölüm profesyonellerinden tam not aldı.
Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi Beslenme Mühendisliği Bölümü tarafından ilk kez düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, beslenme alanında uzmanları bir araya getirdi. 13-16 Eylül tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen kongrede bilim insanları, gıda mikrobiyolojisi alanında değerli bilgileri meslektaşlarıyla paylaştı. Değerli isimlerin farklı konuların ele alındığı konferansta, Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Enes Kaygılı, “Probiyotik Erişte üretimi olan Nudo Erişte Modeli”ni değerlendirdi.
Nudo Noodle, Probiyotik Noodle üretimine ilişkin yaptığı açıklamada, sindirim sisteminin sağlığını desteklemek ve vücudun daha sağlıklı olmasını sağlamak için özel formüle edilmiş probiyotikler içerdiğini belirtti. Prof. Dr. Enes Sıkıntılı,“Probiyotikler, sindirim sistemi sağlığını destekleyen faydalı mikroorganizmalar olarak bilinmektedir. Bu probiyotikler, sindirim sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda faydalı mikroorganizmalar katarak genel sağlığın iyileştirilmesine etki eder. Erişte sektörü ülkemizde hızla büyüyor. ülkemizde özellikle 7-28 yaş arası tüketiciler arasında en hızlı büyüyen gıdadır.Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen bu çalışma ile sağlık sektörüne katkı sağlamak amacıyla Probiyotik Erişte ülkemizde ilk kez üretildi. Eriştenin fonksiyonel bir ürün olarak değerlendirilmesi. Böylece gençler tarafından yaygın olarak tüketilen erişte, insan sağlığının devamlılığına katkı sağlayabilecek bir ürün haline gelmiştir. “Amaç onu bir sanat eserine dönüştürmek ve ortaya koymaktır. Noodle ile ilgili gereksiz manipülasyonlara son verin.”
Koruyucu, renklendirici ve kimyasal lezzet arttırıcılar içermez
Nudo Noodle markası, temelleri 1920 yılında atılan, Türkiye’nin en önemli gıda firmalarından biri olan Eriş’in bir parçasıdır. Tıpkı Eriş gibi ev hanımlarının yakından tanıdığı ve severek kullandığı Eriş Un markası da 1920 yılından bu yana üretilmektedir. 1974. Türkiye’nin ilk lezzet ödüllü markası Eriş Un’un deneyimi, Nudo’nun hamurlarının lezzetinin arkasında çok değerli bir yere sahiptir. Nudo Noodle da diğer Eriş markaları gibi yerli ve milli olarak Helal ve Güvenli Gıda standartlarına uygun olarak üretilmekte olup, renklendirici, yapay koruyucu ve Çin Tuzu olarak da bilinen kimyasal lezzet arttırıcı MSG (Monosodyum Glutamat) içermemektedir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı