Haber

CHP Şanlıurfa İl Kadın Kolları, Taciz Davası İncelenen İl Milli Eğitim Müdürüne Tepki Gösterdi

CHP Şanlıurfa İl Kadın Kolları, Ensar Vakfı yurtlarında 45 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki göstererek istifasını istedi. CHP Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Şükran Hoş Zent, ​​”Şanlıurfa’da vakıf ve derneklerin tacizden suçlu olduğunu savunan Asım Sultanoğlu gibi milli eğitim müdürü istemiyoruz! Çocuklarımız emin ellerde olsun istiyoruz. Tepki olarak CHP’liyiz” dedi. Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda oturma eylemi yaparken, “Saat 16.30’da burada demokrasi nöbetine başlayacağız. Şanlıurfalı hiçbir çocuğumuz geçmişi şüpheli bu il müdürünü hak etmiyor. Mevcut atama derhal durdurulmalıdır” dedi.

CHP Şanlıurfa İl Kadın Kolları, 2016’da Ensar Vakfı’na ait yurtlarda 45 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını protesto etti. .

CHP Şanlıurfa İl Kadın Kolları bugün bir basın açıklaması yaparak atama kararına tepki gösterdi. İl Kadın Kolları Başkanı Şükran Hoş Zent yaptığı açıklamada şunları söyledi:

AKP İktidarı, ENSAR VAKFI’NDAKİ SKANDALIN ANLATTIĞI İSMİYLE YARGIYA KARŞI KORUYAN ASİM SULTANOĞLU’YA “SANAYİ MÜDÜRÜ” YAPAR

“508 yıl hapis cezasına çarptırılan ve o dönemde İl Milli Eğitim Müdürü olan ‘sözde’ öğretmen Muharrem Büyüktürk hakkında söz konusu olayda görev ihmali ve kusuru bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Karaman’da 2016 yılında ortaya çıkan ve yurtlarda fotoğrafları çekilen Ensar Vakfı yurtlarında 45 çocuğa cinsel istismar skandalında, tepkilere rağmen Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Asım Sultanoğlu atandı.Halkın talebi üzerine Asım Sultanoğlu atandı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ödül alırcasına atanan Asım Sultanoğlu’nun Karaman’daki tecavüz skandalındaki ağır ihmali nedeniyle cezalandırılmak yerine Şanlıurfa’nın atama kararının derhal durdurulması Ensar AKP AKP Hükümet, yargı karşısında korunan Asım Sultanoğlu’na, kuruluşundaki skandalla adı anılmasına rağmen ‘vazgeçilmez yönetici’ muamelesi yapıyor.

“ASİM SULTANOĞLU ŞANLIURFA HALKININ TEPKİLERİNİ GÖRMELİ VE HEMEN İSTİFA ETMELİ”

Karaman’daki Ensar Vakfı’nda yaşanan tecavüz skandalının ardından bakanlık emrine alınan ve müfettiş olarak yoluna devam eden Asım Sultanoğlu’nun Kahramanmaraş, Bursa ve Antalya’ya Milli Eğitim Müdürü olarak atanması gündeme geldi. , ancak 3 ilde de vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının tepkisi üzerine Sultanoğlu hedefine ulaşamadı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa halkının tepkisini görüp bir an önce istifa etmelidir. 45 çocuğa cinsel istismar suçunda adı geçen ve ilde çocukların sorumluluğunu da üstlenen bir devlet görevlisinin bu kadar ağır bir suç karşısında halen aynı pozisyonda tutulmasının hukuki gerekçesi nedir? Hakkında ciddi suçlamalar bulunan Asım Sultanoğlu neden hala devlet olarak hizmet vermeye devam ediyor?

“ŞANLIURFA’DA ASİM SULTANOĞLU’NA KARŞI, VAKIF VE DERNEKLERİ İSTİSMAR HATALARIYLA SAVUNAN BİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İSTEMİYORUZ”

Şanlıurfa’da taciz suçu işleyen vakıf ve dernekleri savunan Asım Sultanoğlu gibi milli eğitim müdürü istemiyoruz! Çocuklarımızın emin ellerde olmasını istiyoruz. Bu nedenle Asım Sultanoğlu’nun Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanmasına tepki olarak CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu’nda oturma eylemi yapıyor. Burada saat 16:30’da demokrasi nöbetine başlayacağız. Şanlıurfalı hiçbir çocuğumuz geçmişi şüpheli bu il müdürünü hak etmiyor. Mevcut atama derhal durdurulmalıdır.”

kaynaslihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu