Haber

Eski CHP Milletvekili Gaytancıoğlu: TMO Buğday Almıyor, Fırıncılara Un Desteği Kesildi

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) üreticinin buğdayını sistem üzerinden almak için randevu almadığını belirterek, “TMO 9 lira 25 kuruşa buğday alırdı ama randevu vermiyor. yani devlet kurumu ‘Ben buğday almıyorum’ diyor. Tıpkı kurum fırıncılar gibi. Eskiden ucuz un verirdi, bugün bu uygulamaya son verdi”.

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün bir tarlada buğday üreticilerinin ve ekmek tüketicilerinin sorunlarına değindi. Gaytancıoğlu, devletin fırıncılara verdiği tahsisli un desteğinin de kesildiğini bildirdi.

“BUĞDAY BUGÜN 6 LİRAYA ALICI BULUYOR”

Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“Bu ekmek şu anda 5 lira, birçok yerde 6 lira. Fırıncılar 7.5-8 lira istiyor ve fiyatlar durmaz ise 10 lira ekmek olacak. Peki buğday fiyatı ne kadar? Geçen hafta 8. lira 25 lira açıklandı, prim 1 lira denildi TMO 25 kuruşa buğday alacak ama randevu vermiyor yani devlet kurumu ‘Ben buğday almıyorum’ diyor. Eskiden bire bir kurum fırıncılara ucuz un veriyordu, bugün bu uygulamaya son verdi ve ilginç olan devlet hiç eser almazken serbest piyasada buğday fiyatları 6 liraya kadar çıktı ki bu Geçen yıl 7,5 lira olan “Bugün 6 liraya satılan buğday 6 liradan alıcı buluyor. Şu anda buğday fiyatları yerde, ekmek fiyatları ise düşmek yerine artıyor, tam tersine. Büyük bir çelişki var.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu